donderdag 9 februari 2023
Vaartzwemmen bij Triathlon Club Damme

Jaarlijks organiseert Triathlon Club Damme het Vaartzwemmen in de Damse Vaart ter hoogte van Oostkerke, de thuisbasis van onze club.

Een hoogdag voor liefhebbers van open water zwemmen.

Dit is een mooi open water zwemevenement voor zowel recreanten als wedstrijdzwemmers waar wij de toelating hebben om in open water te zwemmen.

Wij bieden de zwemmers de unieke mogelijkheid, om onder begeleiding langs en op het water, te proeven van het open vaartzwemmen, en dit in een uniek natuurlijk en landelijk kader.

Dit evenement bestaat al meer dan een 10 jaar. Over de jaren heen lokt deze sportieve uitdaging zwemmers vanuit alle delen van het land, zelfs tal van Noorderburen vinden hun weg naar onze organisatie.

Naast de wedstrijd van 7 km en de 3 km wedstrijd tussen Oostkerke en Hoeke, organiseren wij  dit jaar ook een 5km wedstrijd. Voor deze afstanden voorzien wij een manuele tijdsregistratie en kleine korte podiumceremonie.

Voor recreanten worden er 3 afstanden aangeboden : 1 - 2 - 3 km (zonder tijdsregistratie).

Naast het sportieve element zorgt de organisatie ervoor dat de zwemmers bij aankomst in het vaartzwemdorp nog wat kunnen napraten over hun ervaringen. Voor sfeerbeelden over het Vaartzwemmen kan men steeds terecht op onze facebookpagina.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Resultaten